Wednesday, 18 December 2013

Sibuk ke??

Sibuk ke aku??huhu.. x sgt pn.. tp dh lama gila x update.. ye la,malas nk on lappy ni ha..
klaw on lappy ni berejam2 aku ngadap.. nnti smua ntah ke mana..huhu.. ni pn on dh lama.. teringat kat blog aku ni.. next month dah exam, fokus study dulu.. cuti ni kita update la pa pe ye.. hee.. c yaa..

Friday, 19 July 2013

Money!!!

Anda Hanya Perlu Mempromosikan Website Replika Anda dan Terima Komisyen.

CIRI-CRI HEBAT RM20SEGERA.COM 
• Modal Rendah Hanya RM20.00 
• 100% komisyen dibayar terus keakaun anda 
• Web promosi percuma 
• Tanpa melalui akaun bank admin 
• Komisyen terus ke akaun bank anda 
• Terima SMS duit dah masuk ke akaun 
• 100% Gerenti Untung !!! 
• Mampu menjana RM1,800-RM3,500 dalam masa seminggu. 

APA TUNGGU LAGI DAFTAR SEKARANG……

http://www.rm20segera.com/?r=nisah_92


Wednesday, 17 July 2013

7 Petua Untuk Rezeki Semakin Bertambah dan Barakah

7 Petua Untuk Rezeki Semakin Bertambah dan Barakah.
Berdoalah. Memohon pada Allah s.w.t. agar dimurahkan rezeki kita dan jauhkan dari kesulitan hidup 

  • Setiap hari Jumaat (mulai maghrib hari Khamis sampai maghrib Jumaat) 
  •  Waktu hujan mula turun. (Jangan mengeluh, angkat tangan terus berdoa) 
  •  Setiap malam (1/3 malam. Maksudnya di antara jam 3-5 pagi sembahyang tahjud, hajat, dan taubat) 
  • Sebelum subuh (Sebelum azan, pastikan sudah bersedia ada atas tikar sembahyang. Istighfar dahulu) 
  •  Sebelum Maghrib (sama seperti subuh) 
  • Dalam bulan puasa sebelum berbuka puasa 
  • Waktu sakit (jangan mengeluh. Masa inilah doa dimakbulkan sebab kifarah-kifarah dosa kita)

 #copied#

Monday, 15 July 2013

Belaian Ibu

Album : Damai
Munsyid : Hijjaz
http://liriknasyid.com


Tertanam naluri keibuan amat mendalam
Di jiwa insan yang mendambakan kebahagiaan
Oh? ibu

Di bahumu tergalas beban
Perjalananmu penuh rintangan
Kau titipkan kasih sayang
Sejujur pengorbanan
Tak ku nafikan

Di saat kita berjauhan
Rasa ingin ku berlari
Mendakapimu penuh girang
Bak si kecil kehilangan

Kau insan penyayang
Betapa ku merindu
Lembutnya belaian ibu
Membuatku terlena

Di wajah terlukis tenang
Debar di dada kau rahsiakan
Ku pastikan dikau aman
Dikurnia sejahtera
Tak ku lupakan

Di saat kita berjauhan
Rasa ingin ku berlari
Mendakapimu penuh girang
Bak si kecil kehilangan

Tiada aku tanpa ibu
Hanya (kau) satu didunia
Bertakhta dikau dijiwaku
Kau lah ibu yang tercinta

Kau insan pengasih
Betapa aku mengharap
Hadirnya restumu ibu
Membawaku ke syurga

Bersemi belaian kasih sayang nan berpanjangan
Darimu insan yang mendoakan kebahagiaan anak-anakmu
Oh? Ibu




Lagu ni aku selalu dengar bila aku jauh dari family.. Setiap masa I'll miss my mom..

Sunday, 14 July 2013

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com


KLIK BANNER DAN SIAP.
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !


Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :
" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".

Salam Ramadhan Kareem :)

Segmen 3 Doodle







Klik banner untuk join.. (^_^)

Saturday, 6 July 2013

Doa & Taubat


Jom luangkan masa tengok ni...
Jap je.. Fahami ape yg d smpaikan..

(^_^)






Tuesday, 2 July 2013

Allah Sentiasa Bersama


Sama ada kita sedar atau tak, dalam setiap perkara yg berlaku (sedih,gembira,kecewa) mesti ada hikmahnya.. Walau sesukar mana pun hal tu, kita perlu fikir positif.. Hati perlu tabah.. Jangan putus harapan...
Allah sentiasa ada bersama, setiap masa.. Dia tahu apa yg terbaik untk kita..
Berdoalah pada yg Esa dan mengadu pada-Nya, moga di lapangkan hati dgn setiap ujian..


*Insha Allah.. pasti akan ada kebahagiaan selepas berduka..


Monday, 1 July 2013

Giveaway Rahmatnya Ramadhan





Klik banner untuk join
Tamat : 3 ogos 2013


4 Keistimewaan Bulan Ramadhan :
  1. Al-Quran di turunkan pada bulan Ramadhan
  2. Pahala amalan pada bulan Ramadhan berlipat ganda
  3. Lailatul Qadar (diibarat malam seribu bulan)
  4. Pintu syurga dibukakan, di bukakan pintu neraka.

Re-segmen COMBO Blogger Card Running Man







HANISAH (JI HYO;1) (GARY;3) (JAE SUK;5) (SUK JIN;2)

Thursday, 27 June 2013

Sunday, 16 June 2013

Ujian

Dah lama aku nak update blog aku ni... Tp disebabkan kesibukkan dan kemalasan yg melanda, tak tertaip satu perkataan pn dkat sini..huhu..
Baru dua minggu aku dekat Shah Alam after cuti seminggu, macam2 hal yg berlaku...
Assignment memang byk la kn.. Quiz n test plak.. semua ni wat aku stress.. Exam pn dah dekat.. banyak nk kna ulangkaji (budak study last minute) huhu.. nasib badan la, sapa suh wat perangai cm tu kn..

Ni bwu nk mula cerita.. hehe..

Minggu lepas aku knal seorang kawan perempuan, kebetulan dy satu tempat pengajian dgn aku, so, aku pikir pe salah kawan kn.. Hari pertama jmpa, aku tgk dy ok la.. borak2.. then dy ckap nk bawa aku g treatment.. Aku mcam ragu2 plak dgn pmpuan ni.. Esoknya aku ckap la aku x dpat ikut dy sebab adik aku nk dtang sini.. Tp dy desak jg, siap nk tlong aku amik adik aku.. Pelik jg.. sbb bru knal sehari.. dh byk kali aku tolak sbb ari tu kelas aku dri pg smpai pukul 6ptg,letih kot.. then dy ckap dy dh tempah untuk aku gna baucer dy (RM50).. so,aku pikir xbek membzir.. Aku ikut je la.. Memang aku takut jg, dh la adik ku bwu smpai then kna tggal sorang2.. time tu dh nk maghrib.. dy bawa aku g KL.. aku think positive..

Dah wat treatment ape semua, ada sesi feedback plak.. n I hate that.. masa tu aku dh bengang gila.. adik aku msg n kol ckap mak asyik tanya aku g mana.. hurm.. aku memang dh xley dok diam, pkir nk balik ja.. muka aku jgn ckap r, dy pn nmpak n cakap aku macam nk marah.. hbes pkul 10, sesi feedback tu sejam,then pergi mkan dulu.. 2 pagi bru balik..
Esok tu dy msg tnya mcam mna,ok ke lpas treatment.. pastu aku msg la, aku dh xnk ikut dy.. Tu  semua kna kuarkan duit la.. nk hidup skarang pn susah ni nk g buang duit untk bnda tu..
dy ckap xnk paksa, tp smua msg dy memaksa.. fedup aku.. Alhamdulillah dh xda gangguan dari dy.. disebabkan hal ni mak aku tarik balik pelepasan untuk aku kerja kat sini for this sem break.. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni.. Redha je la..

Ada lagi masalah, tp masalah yg satu ni xtaw bila boleh selesai.. Doakan lah..


Hidup manusia memang tak lepas dari masalah kan.. Tapi pe pun, setiap masalah ada penyelesaiannya kan.. So, banyakkan bersabar.. (^_^)
Ujian yg Allah bg sesuai dgn kemampuan hamba-Nya..

Segmen Menang RM50!



 jom join segmen ni..
Klik gbar kat atas tu untk info lebih lnjut..

segmen ni tamat 17/7/2013

Wednesday, 5 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

 TAMAT

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

Friday, 24 May 2013

CUTI2..

Dengan bangganya aku nk gtaw yg aku dh sampai Kedah...
haha... perjalanan yg mengambil masa selama 6 jam lebih..
dan ni jg first time aku xtdo dalam bus.. agak pelik.. hee..
mgkin jg sebab teruja sgt n faktor sekeliling..mgkin la kn..
aku pn xpasti..mcam2 berlaku td.. lawak ada, menakutkan pn ada..

Dah smpai umah ni aku xda plan pa pe pn.. ingat nk duk umah ja smpai hbes cuti..
(cakap mcm cuti lama sgt) haha.. seminggu je pn cuti..
tp tu pn dh cukup bersyukur sebab dpat blek.. law x, asyik sedyh ja tgk housemate blek umah... dh la tiap2 mggu, jelez I.. hohoho..

Wat budak sekolah, akak ucapkan SELAMAT BERCUTI..
Isi masa lapang dgn aktiviti yg berfaedah ye... (^_^)

k la.. law rjen o ada yg menarik, i'll update..

see u later...

Tuesday, 21 May 2013

KUCINGHITAM:GIVAWAY

TAMAT


 
JOM JOIN... hadiah best ni.. hehe..  
HADIAH 
Topup RM30 x 1
Topup RM10 x 2
Topup RM5 x 4 
TAMAT : 1 JUN 2013 

Monday, 20 May 2013

Hayati


Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Sunday, 19 May 2013

May Giveaway By Amer Corner


Terima kasih kepada Amer kerana menjemput sy join GA ni..
(haha..ayat skema)
Tgk hadiah2nya pn menarik.. so,tertarik jg nk join..


Yang lain pn kalaw nk join tu, klik je banner kat atas tu..
Syarat2 yg di kenakan cukup senang..
Tunggu ape lg??CEPAT2!!!
Good Luck

TARIKH TAMAT GA : 8 JUN 2013

Friday, 17 May 2013

SEGMEN #1 CSY : la storia


TAMAT : 20 MEI 2013

Buat Duit







CIRI-CIRI HEBAT RM20SEGERA.COM
Modal Rendah Hanya RM20.00 SAHAJA!!
100% komisyen milik anda!!
Web promosi percuma!!
Tanpa melalui akaun bank admin
Komisyen terus ke akaun bank ANDA
Terima SMS duit dah masuk ke AKAUN!!!


 
Untuk keterangan lanjut boleh klik DI SINI atau inbox saya di FACEBOOK (LINK) 

Tuesday, 7 May 2013

Ketika Bosan

ASSALAMUALAIKUM...


hai2... dh 2 ari aku terperuk dlam rumah ni...Sgt la bosan bla xkuar..
Sapa suruh x kuar kn??haha.. act aku malas kuar sorang2 ni.. tggu kawan yg ajak kuar..
Tapi hampa.. xda sapa pn yg msg.. huhu..

So, aku pn mengisi masa lapang aku yg bosan ni dgn mcam2 aktiviti...
x da faedah lgsung... juz suka2 untuk hlangkan boring ni..


Aku tgk movie ni.. 
Aku amik kat kawan aku sebelum dy balik cuti ari tu..

INNOCENT MAN

Lagi...
Aku main game ni kat fb.. hehe.. tanam2 n ternak binatang..

Farmville 2



Kalau aku x on laptop plak, aku akan layan lagu yg ada dalam fon aku tu sampai la aku dh bosan dgr lagu dalam fon,xpn sampai aku tertido ke ape ke.. huhu..

Layan2
 
nk taw pe aku wat lagi??
hehe.. ni sebab semua benda dh wat.. n dh xda kerja lain..
kite Snap pic r.. simpan byk2 dalam album.. hehe..



Suka2

Sunday, 5 May 2013

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A



Jumlah Followers terkini: 5

Klik3x!!!.. jom tambah follower.. (^_^)

update : until 22 june 2013

Mega GiveAway By Adam Faiz

DAH TAMAT

ADA GAK REZEKI.. ALHAMDULILLAH

Jom join giveaway ni...
click! click! click!


 

DUE DATE:25 MEI 2013

Thursday, 25 April 2013

suka suki..

Agak2 bila la aku boleh istiqamah dgn berpakaian begini...







aku sgt teruja bila mencuba memakai niqab ni...

Smoga suatu hari nanti aku akan memakainya..

Wednesday, 24 April 2013

Coretan Hati

Tadi aku klik satu blog ni..
Bila aku tgk pic po5 dy, aku terpikir bila aku akan berubah...
Dah lama terigin/terdetik untuk berubah supaya lebih baik dari segi akhlak mahupun penampilan.. Tapi hati ni masih lemah.. Aku sentiasa harap ada perubahan dari semasa ke semasa,tp kalaw kita sendiri tak ubah,mcam mna kita nk berubahkn???
 

Bila aku baca salah satu post dy yg menarik minat aku, hati aku betul2 sayu..
Sangat lah indah nikmat yg الله bagi padanya.. Sesuatu yg sgt aku idamkan..
Aku sentiasa fikir mcam mna la aku nk jadi mcam mereka2 yg الله sayang..
Semua benda yg mereka lakukan adalah sesuatu yg kita jg lakukan,
mgkin usahanya berganda...


Bukan susah untuk berubah cuma perlu ada azam yg kuat..
Itu yg perlu di tanam dalam lubuk hati.. I wish I can do it for my better life..
Untuk mendapat redha الله..

Hidayah perlu dicari bukan menanti...

Hidayah song

Sunday, 31 March 2013

For Sharing

Terbang tinggi dan tinggi tetap tinggi ~ AYAH ~

Puteri..
Pada hari ini kamu lahir, puteri pertama ayah bertapa bangganya ayah apabila 9bulan ayah menanti kehadiranmu dari dalam perut ibu. 9bulan yang puteri ayah lalui, ayahlah orang yang sentiasa ada dibelakang ibumu yang membantu ibu kadangkala ayah letih juga tetapi segala keletihan ayah berbaloi apabila puteri selamat dilahirkan. Iras wajah mirip juga muka ayah ye. Indah sungguh puteri ayah, 7hari usia puteriku ayah meraikan kamu dengan majlis akikah walaupun sederhana ayah tetap inginkan yang terbaik untuk puteri ayah. Bertapa sayangnya ayah pada kamu.

Pada hari pertama ayah menghantar kamu kesekolah waktu itu ayah terfikir akan tiba saat puteri ayah akan meningalkan ayah tetapi anakku itu adalah jalan untuk menuju kearah kegemilangan, balik dari sekolah bangganya ayah apabila anak yang ayah besarkan sudah pandai mengeja “father” dalam bahasa English bukan setakat itu puteri juga telah pandai membantu ayah mengira wang untuk membayar bil2 elektrik & air untuk rumah kita. Puteri pandai mengambil hati ayah walaupun kadangkala ayah cukup letih untuk melayan anak ayah.

 Pada seusia 8tahun puteri kehilangan ibu, ayah tengok puteri waktu itu ayah nak tangung semua  kesedihan yang puteri lalui walaupun ayah tidak tertangung tapi tidak pernah ayah titiskan airmata depan puteri, ayah nak puteri kuat dan tabah macam ayah. Hidup kita jadi berbeza selepas ibu tiada dalam kehidupan puteri pula bersedih dan tidak mahu ke sekolah, berkat doa ayah puteri dapat terima keadaaan tanpa ibu disisi. Nenek dan sahabat meminta ayah untuk bernikah lagi namun ayah risau puteri akan memberontak, ayah tahu puteri mencintai ibu lebih dari ayah mencintai ibu sebab lepas kehadiran puteri cinta ayah pada ibu telah dibahagikan kepada puteri. Puteri kelamkabut ayah besarkan kamu tanpa seorang isteri yang perlu ada sebagai tulang belakang ayah.

 Ibu juga pernah berpesan pada puteri selera makan puteri akan ikut selera makan ayahnya, walaupun ayah suka makanan pedas tapi ayah kena faham makanan pedas tak sesuai dengan puteri, sepanjang puteri membesar ayah terpaksa tingalkan makanan pedas yang ayah suka mulanya ayah tak ada selera betul nak makan makanan kanak-kanak, ayah kerja jadi terpaksa masak sekali untuk kita waktu kterhad ayah risau nak bagi puteri makan fastfood takut kandungan makanan akan memberi kesan kepada puteri. Sering juga perut ayah masuk angin sebab kurang makan selera makan ayah juga tak lalu tanpa makanan pedas sampai ayah menghidap gastric.  Setiap kali selesai memasak ayah akan berdoa semoga masakan ayah akan menjadikan puteri anak  yang solehah dan mendengar kata macam arwah ibu selalu buat, walaupun kadang puteri suka kata ayah ini asalkan rezeki halal sudahlah tetapi nak keberkatan itu puteriku. Harapan ayah puteri bila mempunyai keluarga sendiri akan amalkan amalan yang sama.

 Puteri membesar tanpa ibu walaupun puteri agak kasar namun ayah tetap berusaha agar puteri tidak jadi kasar macam ayah, terkenang ayah bila ayah suruh berlagak perempuan sikit tapi puteri akan cakap nak jadi macam ayah! ayah kan lelaki wahai anak. Harap puteri ingat pesan ayah lemah lembut itu sifat seorang wanita. Hari ini ayah hantar puteri ke sekolah berasrama walaupun puteri tidak mahu tujuan ayah puteri dapat bergaul dengan rakan perempuan yang lain, ayah risau puteri terus jadi kasar. Doa yang tanpa hujung ayah titipkan setiap hari  untuk puteri semua berjalan dengan lancer, anak ayah pula makin dewasa jelas sekali perubahan pada puteri. Dulu puteri tak pandai nak bergaya tapi kini puteri dah pandai ikut trend tudung terkini tidak apalah asal puteri pandai jaga aurat jaga diri teringat ayah dahulu tiap2 pagi ayah yang pakaikan tudung walaupun bengot  sikit tapi tetap comel puteri ayah di mata ayah. Dulu puteri Cuma memakai seluar track shout tetapi sekarang pakai jeans.

 Harini puteri  berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti jauhnya puteri dengan ayah tiap2 hari ayah risau memikirkan puteri hanya ALLAH tahu bagaimana gundahnya puteri jauh dengan ayah, ayah risau bila lihat berita dan bermacam2 masalah social remaja. Dulu waktu kecil puteri suka membangkang bila melihat gejala mereka marah benar puteri namun cepat2 ayah ajarkan puteri beristhifar. Alhamdullilah puteri ayah mula berjinak2 memakai tudung labuh hampir semua rakan puteri di IPTA juga begitu , tenang sunguh hati ayah bila puteri mula mengikut dressup arwah ibu,dan pandai memilih kawan tak sia-sia ayah  bila terpandang puteri ibarat memandang setanggi syurga ayah  iaitu ibumu. Mudahan kita semua akan berkumpul semula di syurga inilah impian ibu dan ayah puteri. Hari berganti hari puteri memang sudah cukup sempurna pada ayah tuturkata puteri menenangkan ayah, lebih ayah bangga adalah apabila puteri serahkan semua urusan jodoh pada ayah untuk memilih yang terbaik untuk puteri, puas ayah mencari tetapi ada sahaja yang ayah tak berkenan. Maafkan ayah nak kesempurnaan untuk puteri. Calon idaman puteri yang beragama tapi bagi ayah tidak cukup hanya beragama biarlah beragama dan berharta. Agar puteri tidak  hidup susah.

kini anak ayah dah cukup dewasa.. ayah faham dan terlalu fhm anak ayah adalah segalanya anak yang akan membelai ayah semula apabila ayah tua, anak yang akan membersihkan ayah apabila ayah tidak upaya. menyuapkan ayah bila ayah tidak selera.

Tuesday, 26 March 2013

Suka-Suki

Aku rindu family aku.. Dah hampir sebulan dekat sini..
Macam2 yg dh di hadapi dekat sini..
hehehe...

 Aku wat ni masa aku teringat dekat family....
smbil2 hilang kn bosann..

 Ni aku beli time aku fedup dgn 1 hal...
2 mggu lepas..
Habis duit aku.. huhu..

 Ni novel aku n kawan aku..
xtaw nk beli apa dgn BB1M, kitorang beli ni je la..

Ni aku bwu nk penuhkan balang tu..
Bley la hilangkn boring akukadang2.. hehehe...