Thursday, 27 June 2013

Sunday, 16 June 2013

Ujian

Dah lama aku nak update blog aku ni... Tp disebabkan kesibukkan dan kemalasan yg melanda, tak tertaip satu perkataan pn dkat sini..huhu..
Baru dua minggu aku dekat Shah Alam after cuti seminggu, macam2 hal yg berlaku...
Assignment memang byk la kn.. Quiz n test plak.. semua ni wat aku stress.. Exam pn dah dekat.. banyak nk kna ulangkaji (budak study last minute) huhu.. nasib badan la, sapa suh wat perangai cm tu kn..

Ni bwu nk mula cerita.. hehe..

Minggu lepas aku knal seorang kawan perempuan, kebetulan dy satu tempat pengajian dgn aku, so, aku pikir pe salah kawan kn.. Hari pertama jmpa, aku tgk dy ok la.. borak2.. then dy ckap nk bawa aku g treatment.. Aku mcam ragu2 plak dgn pmpuan ni.. Esoknya aku ckap la aku x dpat ikut dy sebab adik aku nk dtang sini.. Tp dy desak jg, siap nk tlong aku amik adik aku.. Pelik jg.. sbb bru knal sehari.. dh byk kali aku tolak sbb ari tu kelas aku dri pg smpai pukul 6ptg,letih kot.. then dy ckap dy dh tempah untuk aku gna baucer dy (RM50).. so,aku pikir xbek membzir.. Aku ikut je la.. Memang aku takut jg, dh la adik ku bwu smpai then kna tggal sorang2.. time tu dh nk maghrib.. dy bawa aku g KL.. aku think positive..

Dah wat treatment ape semua, ada sesi feedback plak.. n I hate that.. masa tu aku dh bengang gila.. adik aku msg n kol ckap mak asyik tanya aku g mana.. hurm.. aku memang dh xley dok diam, pkir nk balik ja.. muka aku jgn ckap r, dy pn nmpak n cakap aku macam nk marah.. hbes pkul 10, sesi feedback tu sejam,then pergi mkan dulu.. 2 pagi bru balik..
Esok tu dy msg tnya mcam mna,ok ke lpas treatment.. pastu aku msg la, aku dh xnk ikut dy.. Tu  semua kna kuarkan duit la.. nk hidup skarang pn susah ni nk g buang duit untk bnda tu..
dy ckap xnk paksa, tp smua msg dy memaksa.. fedup aku.. Alhamdulillah dh xda gangguan dari dy.. disebabkan hal ni mak aku tarik balik pelepasan untuk aku kerja kat sini for this sem break.. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni.. Redha je la..

Ada lagi masalah, tp masalah yg satu ni xtaw bila boleh selesai.. Doakan lah..


Hidup manusia memang tak lepas dari masalah kan.. Tapi pe pun, setiap masalah ada penyelesaiannya kan.. So, banyakkan bersabar.. (^_^)
Ujian yg Allah bg sesuai dgn kemampuan hamba-Nya..

Segmen Menang RM50!



 jom join segmen ni..
Klik gbar kat atas tu untk info lebih lnjut..

segmen ni tamat 17/7/2013

Wednesday, 5 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

 TAMAT

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013